ASSA ABLOY förvärvar FocusCura i Nederländerna

ASSA ABLOY har undertecknat ett avtal att förvärva FocusCura, en ledande leverantör av digitala lösningar för äldreomsorgen på den nederländska marknaden.

Behovet av innovativa digitala omsorgslösningar för att stärka äldreomsorgen är mycket stort. Inte minst då gruppen äldre växer snabbt. När FocusCura och Phoniro går samman i ASSA ABLOY skapas en verkligt stark internationell aktör av digitala lösningar för äldreomsorgen. Lösningar som möjliggör ett rikare liv för den växande gruppen äldre samtidigt som omsorgsbolagens arbete underlättas.

”Jag är mycket glad att få välkomna FocusCura till affärsområdet Senior Care inom ASSA ABLOY Global Solutions. Vi delar en passion för innovationer och digitala lösningar som gör verklig skillnad i äldreomsorgen. Vårt gemensamma erbjudande och det stora kunnandet kommer att gynna både befintliga och nya kunder till båda företagen på alla våra marknader”, säger Pontus Björnsson, Head of Senior Care, ASSA ABLOY Global Solutions och CEO på Phoniro.

”FocusCura är en pionjär och ledare inom digitala lösningar för äldreomsorgen i Nederländerna. Vi är entusiastiska över att bli en del av ASSA ABLOY Senior Care, vilket kommer att utöka vårt digitala erbjudande till kunder och klienter”, säger Raoul Zaal, CEO på FocusCura.

Om FocusCura
FocusCura hjälper människor att behålla sitt oberoende och sin kontroll längre genom att utveckla vårdinnovationer och erbjuda ett brett utbud produkter och tjänster. Med tiotusentals anslutna vårdtelefoner, accesslösningar installerade och över 100 000 äldre som använder våra innovationer. FocusCura har utvecklat en innovativ IoT-plattform och möjliggör i kombination med tekniktjänster för vårdorganisationer att fokusera på vården. FocusCura har en diversifierad klientbas med en växande B2C-kundbas. För mer information se www.focuscura.nl

Läs mer här