Phoniro rekryterar ny VD för fortsatt expansion

I september tillträder Pontus Björnsson befattningen som ny VD och delägare i Halmstads- och Norrköpingsbaserade Phoniro. Pontus har en gedigen bakgrund både från internationell expansion av svenska mjukvara-i-molnet-bolag och från större utländska konsult- och IT bolag.

Närmast kommer Pontus från rollen som Vice VD på Medius med ansvar för internationella marknader samt produkt- och marknadsföring. Tidigare har Pontus bl a varit Vice President, Capgemini BPO och haft ett flertal ledande befattningar på IBX. Dessförinnan har han arbetat på PwC och HP.

”Phoniro’s innovativa lösningar och den reella nytta erbjudandet gör inom äldreomsorgen imponerar mycket på mig” säger Pontus Björnsson. ”Jag ser med glädje fram emot att få arbeta tillsammans med teamet på Phoniro och fortsätta att utveckla företaget, erbjudandet och kundrelationerna”.

”När vi grundade Phoniro kunde vi bara drömma om att få den utveckling som vi haft. Vi tror att Pontus kan ta oss till nästa nivå, såväl i Sverige som utomlands” säger Phoniros grundare Johan Hörberg, som under god lönsamhet drivit upp bolagets omsättning från noll till 135 mkr med en stor andel återkommande omsättning i portföljen.

”Vi på Alfvén & Didrikson har varit med på Phoniros resa i snart tre år och det känns som att vi bara sett början av utvecklingen. Vi investerade i bolagets för dess starka ställning bland kunder och för personalens stora engagemang. Vi är övertygade om att Pontus kan bygga vidare på dessa fina kvaliteter. Rekryteringen är ett naturligt steg i Phoniros expansion och ambition att bli en europeisk ledare inom e-tjänster för äldreomsorgen. Vi vill samtidigt tacka Johan för hans fantastiska insats med att ha tagit bolaget dit vi är i dag” kommenterar styrelseordförande Hjalmar Didrikson.